Kanotskolan 2022 - anmälan öppnar 4 april!

03 APR 2022 22:56
De två första veckorna på sommarlovet, v.24-25, arrangeras Kanotskolan 2022. Den 4 april öppnar vi upp anmälan, varmt välkommen!
  • Uppdaterad: 03 APR 2022 22:56

Kanotskolan arrangeras årligen av Luleå Kajakklubb och Luleå Kanotpoloförening Isbrytarna. Måndag till torsdag under de två inledande veckorna av sommarlovet (v-24-25) hälsar vi dig som är mellan 8-14 år välkommen!

För vem?

För dig som:

• är mellan 8-14 år
    • Vi vill betona att kanot är en utmärkt sport att börja med även som 13-14-åring.
    • Funkar såklart bra att vara 15 också men generellt rekommenderar vi en annan typ av nybörjarträning för dig som är över 15. Är du nyfiken att testa, hör av dig.
  • kan simma 200 m
    • ett säkerhetskrav som vi håller hårt på. Har du inte hunnit lära dig simma ännu - träna på och lär dig så kommer du ner till klubben sen, det fixar du!
  • aldrig har paddlat/paddlat litegrann/paddlat mycket
    • vi anpassar verksamheten så att det passar både nybörjare och mer vana paddlare

När?

Förmiddagar eller eftermiddagar måndag till torsdag vecka 24-25 (13-16 juni och 20-23 juni). Vanligtvis brukar en grov indelning göras där de yngsta grupperna har aktivitet mellan 09.30-12.15 och de äldsta grupperna mellan 13.00-15.45, det avgörs slutligen av hur deltagargruppen ser ut i sin helhet.

Vad?

Framförallt så gör vi såklart det vi tycker är allra roligast och är som allra bäst på - paddla! Deltagarna får testa flera olika kanotmodeller; sprintkajaker (både K1, K2 och K4), Polokajaker, Canadensare och kanske även havskajak.

Till en början håller vi oss främst på Björkskatafjärden och utforskar närområdet, en sväng ner genom Lulsundskanalen eller upp mot Porsön. I takt med att deltagarna lär sig allt mer paddlar vi mot Sinksundet eller lyfter över dammen i Lulsundskanalen och tar oss ut till Skurholmsfjärden och kanske en sväng in i hamnen om väder och vind tillåter.

Vi följer Svenska Kanotförbundets koncept PaddlePower, ett uppskattat upplägg som utgår från ett antal huvudområden där olika moment ska klaras av/prövas på.

Ledare

Klubbens egna aktiva ungdomar är de som leder kanotskolan. De äldsta är anställda via kommunens feriejobb, de yngre anställs som hjälpledare via klubben.

Inför kanotskolan deltar alla kommande ledare i en utbildning där vi går igenom ledarskap, pedagogik, värdegrund, säkerhet och organisation. Utöver ledarna har vi alltid en vuxen som är ansvarig på plats.

Anmälan

Anmälan görs via mail till This is a mailto link. Avvakta svar innan du går vidare med betalning. Vi läser av mailen dagligen och svarar så snart vi har möjlighet.

Vid anmälan, ange följande:

• Barnets namn
  • Barnets personnummer (ÅÅMMDD-NNNN) - vi behöver de fyra sista för att kunna lägga in alla deltagare och målsmän i medlemsregistret.
  • Vårdnadshavares personnummer (ÅÅMMDD-NNNN), mail och telefonnummer.
  • Tröjstorlek
  • Ev. övrig info som vi behöver veta (allergier, övriga speciella behov etc.)

Endast 100 platser

Vi har endast 100 platser totalt. De 80 första platserna kommer att fyllas med först-till-kvarn-principen. Därefter kommer en kölista att bildas från vilken vi kommer att plocka de resterande 20 platserna med utgångspunkt att få så bra balans i grupperna utifrån bl.a. ett köns- och åldersperspektiv. Om vi t.ex. har en övervikt av killar kommer vi att prioritera tjejer eller om vi har väldigt många i de yngsta grupperna kommer vi att prioritera äldre deltagare. Vi kommer tyvärr inte att ha möjlighet att ta emot fler än 100 deltagare.

Anmälningsavgiften betalas in i samband med bekräftelse på anmälan.

• Anmälningsavgift: 1100 kr (inkl. medlemskap i LKK 2022).
  • Medlemmar i LKK har rabatt så att summan av medlemsavgift, aktivitetsavgift och kanotskolan totalt blir 1100 kr.

I anmälningsavgiften ingår medlemskap i Luleå Kajakklubb för hela 2022 samt lån av kanot, paddel och flytväst. Efter Kanotskolan är ni varmt välkomna att fortsätta att delta i vår verksamhet.

Funderingar?

Vi hoppas att denna information ger en del svar. Lite mer info om Kanotskolan hittar ni även här. Har ni ytterligare funderingar är ni välkomna att höra av er på This is a mailto link

Varmt välkomna till Kanotskolan 2022!

Skribent: Kanotskolegruppen