Nu börjar det - Kanotskolan 2022!

12 JUN 2022 23:10
Måndag till torsdag v.24 och v.25 pågår kanotskolan 2022. Varmt välkomna till två veckor med lek, kompisar och paddling i olika former!
  • Uppdaterad: 12 JUN 2022 23:10

Under söndagen hölls den sista delen av ledarutbildningen för alla kanotskoleledare. Utbildningsdagen avslutades med ett föräldramöte där vi informerade om vad vi gör under dagarna, vad som är bra att tänka på att packa med. Allt finns sammanfattat här.

Luleå KK och Luleå KPF Isbrytarna i samarbete

Vi berättade att kanotskolan är ett samarbete mellan de två kanotföreningarna Luleå Kajakklubb och Luleå Kanotpoloförening Isbrytarna som har tät samverkan men har olika "huvudgrenar" inom kanotsporten. Luleå Kajakklubb har verksamhet främst inom grenen "Slätvatten" (Sprint och Maraton) samt motions- och havskajakpaddling för vuxna medan Isbrytarnas verksamhet kretsar runt grenen "Kanotpolo". Vi utgår från samma klubbhus och ser gärna att barn och ungdomar paddlar med båda föreningarna om intresse finns för båda grenarna.

Samling och avslut - alltid på samma plats

Samling inför varje dag ska starta och när varje dag avslutas sker alltid på samma plats - varje grupps samlingsplats utomhus runtom klubben. Det finns skyltar som anger var varje grupp har sin plats. Alla grupper finns uppsatta på anslagstavlan utanför klubben. Första dagen kollar ni vilken grupp ni tillhör och letar upp er skylt där ledare väntar. Det finns ledare på plats vid anslagstavlan som hjälper er att hitta rätt om ni inte hittar.

Ombyte och förvaring av väskor

Kom ombytt och lämna väskan med ombyte i tältet som är uppslaget utanför klubben. Efter varje dags paddlingsaktivitet byter man om i omklädningsrummen och tar på sig torra kläder.

Rutin kring frånvaro

• Om ert barn får förhinder/blir sjuk någon av dagarna vill vi att ni meddelar detta per mail till This is a mailto link direkt på kvällen innan eller samma morgon. Mailen läses av kontinuerligt morgon och kväll under hela kanotskolan.

Vi kör alla planerade dagar, oavsett väder

Vi ställer aldrig in en kanotskoledag. Vid åska undviker vi att paddla men hittar på något annat istället på trygg plats på land.

Kontakt vid funderingar

Alla frågor hänvisas till This is a mailto link. Det finns såklart många ledare på plats varje dag som ni gärna får fråga. Alla har inte koll på allt men någon på plats lär kunna komma med bra svar eller hänvisa er rätt. I brådskande fall kan ni nå ansvarig huvudledare mellan kl.09.00-16.00 på 072-576 11 91, men mer allmänna frågor hänvisar vi till de två första alternativen.

Fortsättningsträningar efter Kanotskolan

Efter kanotskolan finns möjlighet att fortsätta paddla med oss.

Luleå Kajakklubb kommer att ha fortsättningsträningar på:

• Tisdagar, kl.18.15-19.45
  • Torsdagar, kl.18.15-19.45

Även Isbrytarna kommer att ha fortsättningsträningar efter kanotskolan:

• Tisdagar, kl.17.30-19.00

OBS! Är det svårt att välja går det utmärkt att fortsätta paddla med både LKK och Isbrytarna efter kanotskolan.

Skribent: Kanotskolegruppen