Tack för fina veckor - fortsättning följer!

23 JUN 2022 17:51
Två fina veckor med fantastiska deltagare och ledare är till ända, tack till alla er som gjorde kanotskolan 2022!
  • Uppdaterad: 23 JUN 2022 17:51

Tack till alla er som gjorde kanotskolan 2022 till vad den blev! Från Luleå Kajakklubbs och Luleå Kanotpoloförening Isbrytarnas sida är vi nöjda och glada över att vi fick välkomna 100-talet barn till oss ytterligare ett år. Nu fortsätter kanotsäsongen och alla deltagare på kanotskolan är varmt välkomna att fortsätta paddla med oss!

Luleå Kajakklubb och Luleå Kanotpoloförening Isbrytarna har ett nära samarbete men har olika "huvudgrenar" inom kanotsporten. Luleå Kajakklubb har verksamhet främst inom grenen "Slätvatten" (Sprint och Maraton) samt motions- och havskajakpaddling för vuxna medan Isbrytarnas verksamhet kretsar runt grenen "Kanotpolo". Vi utgår från samma klubbhus och ser gärna att barn och ungdomar paddlar med båda föreningarna om intresse finns för båda grenarna.

Fortsättningsträningar efter Kanotskolan

Efter kanotskolan finns nu möjlighet att fortsätta paddla med oss.

Luleå Kajakklubb har fortsättningsträningar på:

• Tisdagar, kl.18.15-19.45 (samling på stockarna vid stora ängen precis bredvid klubben)
  • Torsdagar, kl.16.30-18.00 (samling på stockarna vid stora ängen precis bredvid klubben)

Isbrytarna har fortsättningsträningar på:

• Tisdagar, kl.17.30-19.00 (samling vid Kanotpoloförråden som ligger precis nedanför klubben)

Ingen anmälan behövs utan det är bara att komma ner till klubben på utsatt tid. Det finns inget krav på att vara med på ett visst antal träningar. Ni får vara med hur mycket som helst eller hur lite som helst. Omklädningsrummen är givetvis öppna för möjlighet att byta om innan och duscha och byta om efteråt.

Som sagt - är det svårt att välja går det utmärkt att fortsätta paddla med både LKK och Isbrytarna!

Mer om Isbrytarnas verksamhet hittar ni här: Luleå KF Isbrytarna - Kanot - IdrottOnline Klubb

PaddlePower

Ni har kanske noterat att barnen har kommit hem med ett vitt ”PaddlePower”-armband efter första dagen av Kanotskolan. Ett stolt bevis på att de bl.a. vågat ut på vattnet och tagit sina första paddeltag! Efter Kanotskolan är tanken att alla barn har nått upp till nivå 3 och det gula bandet.

Därefter finns det ytterligare tre nivåer och ytterligare ett band – det gröna. Tanken med det gröna bandet och de moment som leder fram dit är att få lära sig relevanta grunder i paddling, säkerhet och miljö (både naturen och vår sociala miljö). Förra året hade vi (Luleå Kajakklubb) en avslutning i mitten av september och delade ut ett grönt band till ca 20 barn. I upplägget behövs det ca 10 träningar till efter Kanotskolan för att hinna med momenten upp till grön nivå. Mer om PaddlePower kan ni läsa här.