Summering av Portugal 2011

06 MAJ 2011 17:42
Årets Portugalläger blev en enda stor succe! Här kommer en sammanfattning över de två veckorna i April.
  • Skapad: 06 MAJ 2011 17:42

16 April lämnade truppen Kallax och flög direkt till London. Elva stycken aktiva och Mats som tränare. Hela truppen bestod av Karl, Oskar, Maya, Joel, Henke, Simon, Mattias, Frida, Elina, Erik, Manne och Mats. Det var mest rutinerade Portugal kanotister, men första gången för Erik och Manne. Halv tre på natten, efter mycket flyg och buss, kom vi tillsut fram till Augiera och Nelocenter. Redan då fick man intrycket av att det var ett riktigt fint ställe vi hade kommit till. Vi bodde ca tre och tre i lägenheter som hade två sovrum, ett stort badrum, kök och väldigt stort vardags rum. 5 stjärnigt!

Träningsdagarna kan sammanfattas såhär:

Frukost 07.30 som bestod av underbar frukt (speciellt annanasen gjorde ett bestående intryck), äggröra, bacon, korv, olika sorters flingor, mjöl, ost, skinka och bröd. Gott!

Första passet var sedan klockan nio. Det  tog inte ens fem minuter att gå ner till vattnet, en enormt stor fördel jämfört med de andra ställena vi varit på! Kanoterna var riktiga kvalitetskanoter från Nelo, Vanquish 3! Lyxigt. Paddelvattnet var mer än 5 stjärnigt, obegränsat med stora vinskyddade vikar och en 1000meters och 200meters bana. Även fast vi paddlade i två veckor hann vi inte utforska alla bitar av sjön/dammen. I början var det mycket tröskelträning för att sedan gå över till mer fart. Tränigen var mycket anpassad efter person, eftersom att alla låg på olika nivåer. Henke och Joel hade tillexempel redan varit på att långt läger och Maya och Frida hade inte hunnit paddla någonting pga skador och sjukdom.

Andra passet var redan ca en halv h efter första passet. En ny modell, istället för före frukost träning. Det funkade väldigt bra. Det här passet bestod av löpning växlat med styrke. Det mest brutala löpnings passet var det ökända trappintervallerna, en favorit i repris från förra året. Ingen spydde denna gång, men syra delux! Styrke hallen var för tillfället placerad i en conteiner, men höll ok standard ändå.

Lunch vid ett tiden. Den bestod alltid av soppa, pasta, annan kolhydrat(ris, potatis mm) och kött eller fisk. Plus mycket sallad, olivolja och bröd. Diskusionen om koriander är otroligt gott eller smakar disktrasa fortsatte även detta år( den har pågått sedan första lägret.). Efter lunchen hade vi ledigt till klockan ca kl 17. Den tiden gick ofta åt att sola, sova, kanske plugga lite och se på MTV dance.

Tredje passet var då paddling igen. Vi fick många, många fina pass på vindstilla vatten med solen i ögonen. Underbart! Tjejeerna fick även ett pass med världsstjärnan Sofia Paldanius i k4, otroligt kul! Det var väldigt kul att lära känna henne, det kan alla hålla med om. Förutom våran klubb så var även Ryssland, Findland och Norge där delar av tiden. Vi kan intyga att kanotister är ett biffigt folkslag.

Middag halv åtta, sedan möte hos Mats. Mötena bestod ofta av klubbtävlingar, där man kunde vinna en klubba. Tävlingara var allt i från klurigar till frågespel, så vi har både blivit starkare och smartare! Två kvällar hann vi även med filmkväll hos Karl och Oskar, två coola överlevnads filmer har betats av.

Två och en halv vilodag hade under de två veckorna. På första onsdagen tog vi oss, efter mycket strul, ut till storstaden Coimbra. Det regnade och vi förstod inte turistkartan, men annars var det fint, roligt att få se. Hittade ett sjukt stort köpcenter på vägen hem, men då var det lite sent för att inhandla nå mer än mat. Andra vilodagen, på söndag, var vi bara hemma på området, solade och lekte lekar. Vi har lekt lekar varje dag! Innan varenda pass har Mats fixat en lek, som den sanna gympaläraren han är. Det var väldigt bra, för då vaknade man och blev taggad inför passet. På andra onsdagen tog en del hel vilodag och en del halv, beroende på hur sliten man var. Alla åkte iallafall med till nelofabriken, Sofia och tre kanotister från Finland (Anne Rikkala och två till) följde också med. Lång och varm bussresa dit och en kort rundvisnig väl där. Men det var värt! Riktigt häftigt att få se hur tillverkningen går till och alla coola kajaker. Stannade på ett köpcenter och åt på vägen hem.

Det har varit ett fantastiskt läger, ingen har ens varit sjuk! Hoppas på att få åka tillbaka nästa år, jag tror alla instämmer i det.

Skribent: maya strömgren