Fin Skellefteåtävling av bred Luleåtrupp!

25 AUG 2014 10:27
I helgen avgjordes klassiska tävlingar i Skellefteå, Boliden Silver Cup på lördag och Älvsloppet på söndagen. Massor av fin paddling och härligt kämpande av alla startande och dessutom ett gäng luleåsegrar!
  • Uppdaterad: 26 FEB 2018 19:29

En trupp LKK:are drog i lördags ner till Skellefteå för Boliden Silver Cup på lördagen och Älvsloppet på söndagen. Vad gäller lördagens kortlopp och klubbtävling om ett kilo silver drog Skellefteå det längsta strået och vann med minsta möjliga marginal, 1 poäng!

Ett glädjeämne i Luleåtruppen är våra H14-grabbar Simon Nilsson, Elias Blom, Björn Andersson och Anton Rönnbäck! De paddlade SM tidigare i sommar och nu i Skellefteå svarade gänget för finfin paddling på i K1, K2 och K4. Härligt att se!

Även i H12 paddlade duktiga LKK:are. Daniel Djärf och Johan Pöse paddlade fort hela helgen!

Och under söndagen var det dags för Älvslopp. Henrik Strand och Hillevi Rhodin fick segerjubla i Ursviken i herr- respektive damklass. I D18-klassen segrade Emma Hjälmsson före Hanna Thelin. I ungdomsklassen paddlade bl.a. Anton sitt sista år med start från Bergsbyn. Och han gjorde det snabbt. Det blev ännu en Älvsloppsseger, den fjärde i ordningen för Anton som även fick sin 5 årsplakett i år. Även Johan Pöse i klassen H12 och resten av H14-grabbarna Björn och Simon dundrade fram de 5 km från Bergsbyn till Ursviken. Reportage och några bilder från Norran här.