Fullspäckad paddelsommar lider mot sitt slut

22 AUG 2013 10:03
En fullmatad paddelsommar går in i sitt slutskede efter en bl.a. framgångsrik SM-vecka såväl sportsligt som arrangörsmässigt.
  • Skapad: 22 AUG 2013 10:03

SM-veckan i Luleå bjöd på fina prestationer på vattnet av våra kanotister och arrangörsmässigt flöt tävlingarna på utan problem. För första gången hade vi dock otur att pricka in sommarens sämsta vecka rent vädermässigt. Men vädret är svårt att påverka och nu talar oddsen för oss att vi har finväder nästa gång det drar ihop sig till hemma-SM!

Sportsligt gjorde klubben mängder av fina insatser med bl.a. flertalet medaljer! När veckan summerades landade Luleå KK på en fin sjätteplats i klubbtävlingen.

Veckan resulterade även i två landslagsuttagningar:

Joel Elenius blev uttagen att köra K2 200 m på U23 EM i Kanada, i par med David Johansson (Oxelösund). För andra året i rad paddlade Joel till sig en finalplats men kunde inte upprepa fjolårets silverlopp utan sprintade in på åttonde plats i finalen.

Erik Strand blev uttagen till juniorlandslaget för att representera Sverige vid Nordiska Mästerskapen.

Tävlingssäsongen börjar så smått lida mot sitt slut, men än återstår några höjdpunkter bland bojarna. Till helgen avgörs traditionstyngda Boliden Silver Cup och Älvsloppet i Skellefteå och i mitten av september är det dags för årets sista stora tävling, Höstregattan i Jönköping.