Nederluleå2012

LKK bombade fram på Nederluleåstafetten!

30 MAR 2012 21:03
Lördagen den 17 ställde klubben upp med ett lag på den klassiska Nederluleåstafatten. Här, om än något sent, en rapport från insatsen!
  • Skapad: 30 MAR 2012 21:03

Det var strålande sol under hela tävlingen och laget bestod av Maya, Elina, Erik, Frida, Mattias och Elina W. Alla i laget fick stå för enorma prestationer då det knappast kunde bli mer svårvallat, detta resulterade i att hela laget åkte utan fästvalla, trots att 4 av det 6 sträckorna var klassiskt.

För störst prestation av alla stod nog ändå Elina W som dagen innan ställde upp som en hjälte som sista deltagaren i laget och som dessutom körde premiärskidpasset i tävlingsspåren. Erik körde första sträckan, 1mil, mot bla Magdalena Pajala och kom in på en stark 8plats, av ca 37lag. Elina slet som ett djur och brutal stakade 7,5km i en hyfsat krävande terräng. Maya körde tredjesträckan, i Elina Ws namn efter ihoptjorvning och därefter klev Elina W på och gjorde en stabil insats, båda sträckorna var 4km var. Mattias körde en fin 5te sträcka och tycktes ha bra flyt. Sedan kom Frida och gjorde en riktigt bra sista sträcka och förde in laget på en plats omkring 20, det var en del tjorv med resultatlistan. LKK laget hade hela tiden stark support av mamma pappa Westerlund.

Efter hela laget var i mål var det till att vänta i gympasalen till tonerna av Tores Trio tills alla lagen kämpat sig runt. På den spännande prisutdelningen kammade LKK hem en stor termometer och en brandvarnare, så det hela slutade på topp!