MEGA

Så gick MEGA CHALLENGE 2011

10 DEC 2011 14:10
14 tappra deltagare var med på utmaningarna i onsdags. De ställdes inför allt från repklättring till slalombackslöpning och chokladbollstävling. Läs om alla etapperna och se bilderna under Arkiv fliken (lite oordning där dock)!
  • Skapad: 10 DEC 2011 14:10

Följande lag var med och tampades: Jonas Lovers (Jonas, Elina L, Elina W), De bästa (Karl, Mattias, Elina W), Vargarna (Joel, Björn, Simon, Axel) och Vinnarlaget (Tilde, Alva och Nova). Dommare och hjälpredor var Maya, Saga, Jochen, Ewa, Anneie och Maria.

Första etappen var hinderbana i klubbens gympahall, en hård bana med blandannat golvpaddling, medecinbollskastning och kullerbyttor. Sedan följde en ännu hårdare del av tävlingen med tre styrke stationer-armhävningar, upphopp och repklättring. På armhävningar och upphoppen fick de äldre lagen göra 50st i takt och de yngre 30stycken i takt. På repklättringen gjorde de äldre tre varv var och de yngre ett varv var, en utmanade station.

Sedan var det löpning till Ormbergsbacken där lagen möttes av marshaller i hela slalombacken. Här var uppgiften att  springa en och en längs en slalombana i backen för att växla sedan med sina lagkamrater, när alla hade sprungit ett varv var sprang alla i laget upp hand i hand för hela  backen(äldre) eller halva backen(yngre). Den etappen följdes av lätt jogg tilllbaka till klubben. Där väntade en mer etsteisk utmaning.

Chokladbollstävling. Etappen bedömmdes i två kategorier, de godaste och de finaste bollarna. Lagen hade alla ingridienser(ink. många olika sorters strössel) till hand men inget recept och inga mått. Dommarna Maya och Saga kan intyga att alla lagen gjorde ett ytterst bra jobb trots förutsättningarna, det var en svår bedömmd etapp. Vi fick se alltfrån äkta pyramider till en julgran.

Tävlingen avslutades med att resultaten representerades. I den äldre klassen vann Jonas Lovers före De Bästa och i den yngre klassen vann Vinnarlaget före Vargarna. Totalt fick Jonaslovers och Vinnarlageet exakt lika mycket poäng. Kul att se att alla kämpade så bra hela vägen, vi hoppas på en repris!

Skribent: maja strömgren