Hoppa till sidans innehåll

SM-GULD!!!

02 JUL 2012 23:26
Historiskt SM-GULD när Joel Elenius och Henrik Strand dundrade hem K2 500m-guldet till Luleå!
  • Skapad: 02 JUL 2012 23:26

2012 års upplaga av SM är i full gång i Nyköping. För LKK´s del inleddes SM-veckan igår med två finfina K2 200 m-brons! Först ut var Elina och Alice i D16 som svarade för ett kanonrace. Sen var det förstaårsseniorerna Joel och Henriks tur att knipa sprintbronset efter en rafflande duell med Vaxholm och Nyköping. I K1:an var för övrigt såväl Elina W och Joel i A-final och slutade på femte respektive sjätteplats.

Idag, måndag, var det 500 m på programmet. I H22 lyckades först både Joel och Henrik ta sig till K1-final. En final där Joel bombade in på en grym femteplats och Henrik inte långt efter på en sjundplats.

Sen...

Sen var det dags för final på K2 500 m H22. Joel och Henrik svarade för ett kanonlopp och tampades på upploppet tillsammans med Vaxholm. Men när världskanotisterna i Vaxholmskajaken ökade så ökade Joel och Henrik mer och i mål blev det efter en stunds väntan på målfoto klart att guldet gick till Luleå med runt 3 tiondelar.

Luleå KK har tagit många seniorguld men aldrig förut i K2 så Joel och Henrik stod för en historiskt bra prestation.

Luleå KK har en stor trupp på plats och alla har stått för fina prestationer de två inledande dagarna. Och givetvis smäller ett seniorguld högst! Fler rapporter kommer under veckan! För nu riktar vi ett stort grattis till Joel och Henrik!

Skribent: Dag Johansson

SKF_logga

Postadress:
Luleå KK - Kanot
Sofia Ersson, Kronan A3
97442 Luleå

Besöksadress:
Kanotvägen 14
97332 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@luleakajakklubb...

Se all info