SM igång i Jönköping!

11 AUG 2014 22:08
I söndags inleddes SM-tävlingarna på Rocksjön i Jönköping. Och det har börjat glimrande. De två första dagarna har bl.a.bjudit på Guld till Elina i D21, Silver till H22-stafettlaget, Silver och Brons till Alice samt en massa andra fina prestationer.
  • Skapad: 11 AUG 2014 22:08

Söndagen bjöd alltså på ett guld signerat Elina Lineruth på K1 500 m i klassen D21. Även i D18 blev det succé då Alice Sjömark dundrade in på en andraplats och Emma Hjälmsson på en sjundeplats.

Söndagens bottennapp blev H22 K4 5000 m. För andra året i rad lyckades en av motståndarbesättningarna kapa LKK:s roder. Grabbarna låg på andraplats med klar guldvittring när loppet förstördes. Efter en roderjustering fullfölfjdes dock loppet och Luleåbåten paddlade in som sexa.

Idag, måndag, blev det dock något av en revansch då samma H22-grabbar (Joel Elenius, Henrik Strand, Erik Strand och Jonas Haukka) knep ett silver på stafetten 4*200 m!! Och i D18 tog sig inte mindre än tre (!!!) luleåkanotister till final. Alice drog in ytterligare en medalj med ett brons, Emma in på femteplats och Elina Westerlund som åtta. Tre juniorer i en K1-final, en bedrift som LKK mig veterligen aldrig har svarat för tidigare.

Följ tävlingarna här: www.kanotsm.se