Rapport från Tränarkonventet 2011

06 DEC 2011 11:28
I helgen som gick var det tränarkonvent på Bosön i Stockholm för Sveriges kanottränare. Maya och Daniel var på plats.
  • Skapad: 06 DEC 2011 11:28

Drygt 60 deltagare från olika delar av landet hade tagit sig till idrottscentrumet Bosön i Stockhlom. Konventet startade på fredags kvällen med föreläsaren Göran Andersson som hade extremt stor coach erfarenhet, framförallt inom orgenteringen. Det som imponerade mest i hans föreläsning var hans helhetssyn på idrottarna. Lördagen och söndagen var helt fulla av olika föreläsningar av olika intressanta föreläsare. Vi har fått höra Henrik Nilssons berätta om hur han tog sig tillbaka efter flera års uppehåll, Oslos Paddlarklubbs ordförande om hur man kan vända en negativ trend genom att skapa gruppkänsla mm. mm. Det har även varit mycket tid att diskutera klubbar emellan om olika frågor som man ville ta upp, hur ska vi rekrytera flera var en populär fråga. På söndagen fick vi se när Henrik Nilsson och Petter Öström genomförde varsitt VO2 max test. Sammanfattningsvis var konventet väldigt givande, Lules representanter är mycket nöjda. Här nedanför är en länk där ni kan se max-testerna.

Skribent: maya strömgren