Skellefteåtävlingen - info, anmälan och kompletterande info!!

04 AUG 2020 23:33
Helgen 15-16 augusti är det dags för de klassiska tävlingarna i Skellefteå - Boliden Silver Cup samt Älvsloppet.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2020 23:33

Vi har en speciell kanotsäsong med tanke på corona. Extra glädjande då att Skellefteå Kanotklubb bjuder in till tävlingar helgen 15-16 augusti! En mycket lämplig tävling för såväl nybörjare som mer rutinerade kanotister.

Mer information om tävlingen samt hur anmälan går till hittar ni här: Information och anmälan, Skellefteå, 15-16 augusti.

Vi tränar på som vanligt inför tävlingarna, passa gärna på att fråga tränarna om ni är osäkra på nåt!

2020-08-12: Kompletterande info

Info från/om Skellefteå

Vi blir 30 tävlande i Skellefteå – grymt! Därmed dukar vi upp rätt bra förutsättningar för att plocka hem klubbtävlingen ”Boliden Silver Cup” där alla kanotisters prestationer räknas ihop under lördagens kortlopp.

Arrangören Skellefteå Kanotklubb har kommit med mer information angående tävlingarna vilket gör att vi kommer med lite kompletterande info här.

Boende

Vi har fått klartecken att bo på dagiset. Vi kommer dock inte att kunna inkvartera samtliga tävlande, det blir för trångt med tanke på corona. Ni som har svarat ”Ja” på frågan om ni önskade boende om möjlighet skulle finnas har förtur. Det finns ytterligare ca 7-10 platser innan det blir för trångt. Björn Andersson kommer att bo på dagiset men vi vill även ha ett par föräldrar på plats.

Vi meddelade tidigare att boende ej kan garanteras vilket har gjort att många redan bokat boende på annat håll. Vill ni avboka och istället bo på dagiset meddelar ni Björn Andersson på This is a mailto link. De vi pratat med hittills har bestämt att behålla sitt bokade boende, vilket såklart är helt ok. Nästa år bor vi alla tillsammans igen!

Mat

Skellefteå meddelar att de endast erbjuder hamburgare till en kostnad av 30 kr. Förhandsbokning underlättar så skriv en kommentar i facebook-inlägget med denna info om ni önskar köpa hamburgare på lördag så kan vi ge dem ett hum om antal. Annars funkar medhavd pastasallad eller liknande ypperligt.

Middag på lördag fixar alla själva denna gång.

Egenavgift

Alla deltagare kommer att faktureras en egenavgift. 200 kr för er som löser boende själv samt 250 kr för er som bor på dagiset. Egenavgiften täcker ungefär halva medlemsavgiften, resten står klubben för.

Tävlingarna

Ni som varit med förut vet att det brukar köras en ”Handikappcup” där alla tävlande deltar i samma tävling. Denna stryks i år för att undvika alltför mycket trängsel. Istället körs ett 50 m-lopp med Polokajaker. Skellefteå står för utrustningen. Det kan bli en kul grej! Om ert barn INTE VILL delta i Pololoppet vill vi att ni meddelar oss (kommentera denna info i facebook-gruppen eller maila This is a mailto link). Annars är det inte så mycket att säga. Vi kommer att köra K1, K2 och K4 och försöka göra vårt bästa i alla lopp.

Packning

Vi påminner om att vi packar alla kajaker på fredag kl.17.00. Vi kommer att fylla det stora släpet och lär behöva använda även det lilla om vi inte kan fylla olika biltak.

Direkt efter Älvsloppet på söndagen så packar vi igen och kuskar hemåt. Alla samlas på klubben hemma i Luleå och hjälper till att lasta av alla kajaker.

Vädret

Det ser ut att kunna bli en riktigt fin helg i Skellefteå, härligt! Keps/solbrillor kan vara nice att ha när man är ute en hel dag.

Tider

Första start är beräknad till kl.11.00 på lördagen. Vi siktar på att vara på plats ca 09.30 för avlastning, uppvärmning och sen race.

På söndagen går starten i Älvsloppet kl.10.00.

Prisutdelning

Istället för en stor gemensam prisutdelning efter söndagens lopp kommer kanotisterna att direkt efter målgång få gå upp och sen gå förbi prisbordet för en coronaanpassad prisutdelning.

Luleå Kajakklubbs facebook-grupp

Skulle det finnas behov av information under helgen använder vi oss av klubbens facebook-grupp, gå gärna med där om ni ej redan gjort det: https://www.facebook.com/groups/237021196340145

LuleåKiropraktorteknik