Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Kanotskolan 2017!

12 JUN 2017 13:32
En vecka kvar innan årets Kanotskola drar igång, här kommer lite nyttig info inför veckorna på kajakklubben.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2018 19:29

Kanotskolan 2017

Mer allmän information om Kanotskolan hittar ni här.

Vi har även en sida med "Kanotskolan - bra att veta", läs gärna igenom den här.

Föräldramöte, söndag 18 juni, kl.18.00

På söndagkväll (18 juni) kl.18.00 bjuder vi in till ett föräldramöte i LKK:s lokaler på Kanotvägen 14. Vi kommer att kort informera om klubben i allmänhet och Kanotskolan i synnerhet. Ni får träffa en del (några är på tävling i Hofors och kommer hem sent söndagkväll) av de ledare som era barn kommer att ha under Kanotskolan. Ni har en möjlighet att ställa frågor och bekanta er lite med klubbens lokaler och omgivning.

Grupper

Vi nådde snabbt upp till vårt maxtak med antal deltagare. Drygt 70 barn och ungdomar är fördelade på sju olika grupper. Ni hittar de olika grupperna här

Datum och tider

Kanotskolan pågår under v.25 (mån-tor) och v.26 (mån-fre).

De tre yngsta grupperna (grön, gul & lila) har Kanotskola mellan 09.15-12.00

De fyra äldsta grupperna (blå, orange, grön & röd) har Kanotskola mellan 13.00-15.45

OBS! Sista dagen, fredagen den 30 juni, är det gemensam avslutningsdag för alla grupper mellan kl.09.30-13.00. Då tar alla deltagare med sig egen lunch medan LKK bjuder på saft och fika.

Övrigt

Det är bra att ha ett mellanmål med sig, t.ex. en smörgås eller frukt. Ta även med en vattenflaska.

Efter Kanotskolan finns det såklart möjlighet att fortsätta paddla med oss, mer information om det skickas ut under sista veckan.

OBS! p.g.a. allergi vill vi uppmärksamma er på att inte skicka med nötter av något slag.

Vuxenansvarig

Klubben har en anställd vuxenansvarig på plats som i år är Elina Lineruth. Hon har flera års egen erfarenhet av att vara Kanotskoleledare och har nyligen lämnat Bosö Idrottsfolkhögskola där hon spenderat två år med studier kring idrott, tränar- och ledarskap och massa annat inom idrottsområdet. Hon är dessutom en av klubbens vassaste seniorkanotister och tog förra året SM-Guld i K2 tillsammans med Alice Sjömark.

Elina är på plats alla dagar och kommer även ha sällskap av andra vuxna från klubben.

Miljön - vår arena 

Inför Kanotskolan har Luleå KK sökt, och blivit beviljade medel från Svenska Postkod Stiftelsen, för en satsning som går under namnet Miljön - vår arena. Satsningen kommer att genomsyra hela kanotskole-verksamheten och bestå av flera olika delar. Deltagarna kommer att få lära sig mer om Allemansrätten genom ex. olika uppdrag och tipsrundor. Vi kommer under vår tid på vattnet att samla upp skräp som vi upptäcker under särskilda "nu rensar vi vattnet-träninsgpass". Vid mellanmål kommer vi att vara noga med att ta med vårt skräp och sedan sortera detta på klubben. I detta arbete kommer vi även att få hjälp från några av LKK:s landslagskanotister.

Inom ramen för satsningen vill vi även uppmuntra och uppmana till att vi alla tänker till kring hur vi transporterar oss till och från Kanotskolan. Det går utmärkta cykelvägar till kajakklubben från många stadsdelar, det finns en närliggande busshållplats och flera fina möjligheter till samåkning. Ta vara på dessa möjligheter och hjälp till att uppmärksamma miljöengagemang lite extra under Kanotskolan.

 

 

 

 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


 

SKF_loggaLuleåKiropraktorteknik

Postadress:
Luleå KK - Kanot
Sofia Ersson, Kronan A3
97442 Luleå

Besöksadress:
Kanotvägen 14
97332 Luleå

Kontakt:
Tel: 0702277923
E-post: info@luleakajakklubb...

Se all info