Nyheter från SF

Linnea Stensils nosade på medalj fyra gånger om under VM-dagarna i Köpenhamn. Det räckte inte hela vägen upp på pallen men resultatraden 4-4-5-6 visar vilken världspaddlare hon är!

Petter Menning visade världsklass när finalen avgjordes på K1 200 m. I en stenhård final paddlade han hem ett silver. Ett skimrande avslut på en mycket stark säsong med EM-brons, OS-femma och nu VM-silver - Grattis Petter Menning!

En trygg och offensiv lopplan fullföljdes med perfektion när Dennis Kernen och Martin Nathell var bäst när det gällde och vann VM-guld på K2 1000 m. En gyllene tredje VM-dag med mycket att glädjas åt.

Dennis Kernen och Martin Nathell paddlade hem guldet när VM-finalen över K2 1000 m avgjordes i Köpenhamn! Den svenska duon ägde de sista 200 m av loppet och gled ifrån de övriga i en mäktig uppvisning!

VM i Köpenhamn fortsatte idag och byggde upp spänningen ytterligare inför helgens finalpass. Fyra nya svenska finaler paddlades hem när Menning, Stensils, Ripa och duo Kernen/Nathell visade klass.

Dennis Kernen och Martin Nathell forsade fram till heatseger och direktplats till finalen på K2 1000 m. Linnea Stensils säkrade ytterligare en final på K1 200 m. VM i Köpenhamn är igång!

Under SUC-finalen på Besättningsregattan kommer en rad utmärkelser att delas ut. Juryn behöver era nomineringar för att kunna utse pristagarna!

I helgen arrangerades Maraton-SM på Måsnaren av Kanotisterna Södertälje. Förutom ett mycket välordnat arrangemang bjöds deltagare och publik på fina väderförhållanden och spännande tävlingar.

Det är dags för ytterligare en höjdpunkt i tävlingssäsongen 2021 - VM i Köpenhamn avgörs mellan torsdag-söndag. En stark svensk trupp är på plats i den danska huvudstaden!

Sista världscuptävlingarna innan VM är på gång i franska Pau. Imorgon inleds tävlingarna och en svensk tremannatrupp är på plats i jakt på nya framgångar.

Närmare 500 paddlare från 50 länder finns på plats i Ungern när VM i Stand Up Paddle avgörs i helgen, bland dessa en svensk trupp med tre herrar och två damer. Spännande race väntar!

Våra junior och U23-landslag genomförde U23/JVM på ett mycket bra sätt med 6 finalplatser som toppades med Dennis Kernens bronsmedalj i K1 500m.

350 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under andra halvåret 2020 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 37 miljoner kronor.

I fint sensommarväder avgjordes årets Höstregatta i Nyköping gångna helgen 4-5:e september.

Helene Ripa femma i Tokyo

(2021-09-04 05:38)
Ny Tokyo-prestation i världsklass när Helene Ripa tog sig till final och paddlade in på en femteplats när KL3 200 m avgjordes på Paralympics. Endast halvsekunden upp till pallen.