Nyheter från SF

Nästa år är det Friluftslivets år, och ett ypperligt tillfälle för kanotföreningar att visa upp mångfalden inom kanot. Det går nu att ansöka om medel för att ordna aktiviteter, så låt fantasin flöda och öppna dörren till paddling för fler.

Fältbesök vid Nittälven

(2020-10-26 13:53)
Kanotförbundets projektgrupp för kanotperspektiv på återställning av flottningsleder och dammrivingar gjorde ett fältbesök vid paddlingssträcka i Nittälven. Länsstyrelsen i Örebro bjöd in till träff för att få veta mer om önskemål från paddlare.

Närmare femtio kajaker i alla färger, och ett par kanadensare, fyllde upp strandkanten och gräsplanen vid Vattensportens hus. Årets examinatorträff var igång, och det var dags att genomföra de praktiska examinationsmomenten.

Det blev en mäktig svensk helg när världscupen avgjordes i Slovenien. Isak Öhrström bärgade den första svenska vc-medaljen någonsin när han tog guld! Därutöver flera ytterligare fina svenskprestationer.

Baam - Isak Öhrström gick bäst och snabbast av alla under världscuptävlingarna Tacen och paddlade hem guldet när finalen avgjordes idag!

Dags igen - landslaget är på plats i Slovenien och slalomarenan i Tacen, ett stenkast från huvudstaden Ljubljana. Säsongens första världscuptävling väntar!

Flera rekord slogs under SM i Surfski som gick i vattnen runt Onsalahalvön i helgen

Tio tjejer från Sprint & Paralandslaget samlades under den gångna helgen på Lida Friluftscenter i Stockholm för en helg med en hel del träning men även mycket fokus på samarbete och gemenskap.

Nu är det dags att söka kompensationsstöd för föreningar avseende kvartal 3. Ansökan är öppen från 15 oktober–26 oktober kl 12.00 för ekonomiska förluster för kvartal 3.

Maratonlandslagets VM-sexa, Emil Svensson, var en av 60 elitidrottare som fanns med på listan över årets stipendiater för Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium. Grattis "Svesse"!

Kanotförbundets styrelse intog en kreativ miljö ute på Rindö den gångna helgen för att både lära känna varandra och blicka framåt tillsammans.

Imorgon avgörs Swedish Open i Falu Vildvattenpark, en "liten stor" tävling.

På fredag inleds Junior-EM i Kanotslalom. Frej Bratt är på plats i Krakow och hinner genomföra några värdefulla träningsdagar innan det är dags för kvaltävlingar.

Kanotslalomsverige intog Dala-Floda i helgen, trotsade lågvattnet och bjöd på fina SM-tävlingar i Störtlopp och Kanotslalom.

LuleåKiropraktorteknik

Bodel Blom, Färjvägen 24