Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Ansök till Kanotgymnasiet

(2022-11-18 09:55)
Vill du få bästa förutsättningar för att kombinera en elitsatsning i sprint/maraton eller slalom med din gymnasietid? Då ska du söka till Kanotgymnasiet! Den 15 december 2022 är sista dag att skicka in din ansökan för HT2023.
 
Mellan 14 januari–5 februari är det dags för vinterns stora utmaning – Fysmästerskapen 2023. Var med och utmana dig själv, dina kamrater och paddlare från andra klubbar. I år presenterar vi flera spännande nyheter – häng med!
 
Svenska Kanotförbundet kallar härmed till Förbundsmöte lördagen den 18 mars 2023.
 
SKF Kanotkonvent har genom åren vuxit till en central mötesplats för svensk kanot. Den 20–22 januari 2023 är det dags igen – vi hälsar dig varmt välkommen!
 
Står ni i startgroparna för att starta upp paraverksamhet? Eller har en befintlig verksamhet och önskar mer stöd och kunskap? Kanotförbundet bjuder in till en öppen digital inspirations- och informationsträff 8 december.
 
Inom ramen för anläggningsprojektet "Arena Vattnet" har en rykande färsk rapport tagits fram. För er som vill ta del av innehållet bjuds ni in till en öppen informationsträff nu på torsdag den 27/10, kl.20.00.
 
Nyligen arrangerade Umeå Kanotklubb en utbildning i GSRT och Havskajakledare – på engelska. Utbildningen är ett exempel på projekt som Kanotförbundet är med och stöttar för att öka mångfalden i ledarskapet inom svensk kanot.
 
Helgen 15–16 oktober anlände dryga 20-talet examinatorer till den godkända kanotcentralen Sjöstugans camping i Älmhult. Både moln, sol och någon regnskur ramade in träffen där diskussionerna gick varma i en öppen, nyfiken och generös anda.
 
Den rådande utvecklingen av elpriser påverkar alla idrottsföreningar på ett eller annat sätt och för många har priserna inneburit en tuff situation. Nu kommer RF med konkreta tips på vad ni som förening kan tänka på.
 
En kort översikt av några lösningar som kan ersätta hemsidefunktionen i Idrottonline som upphör den 31/12 2022.
 
Svensk drakbåt söker nytt engagemang med personer som vill ingå i Drakbåtskommittén.
 
För femte gången, och andra gången i Portugal, arrangerar ICF Canoe Ocean Racing World Championships och fighten om medaljerna avgörs imorgon torsdag 6 oktober. Sju atleter är uttagna att representera Sverige.
 
Fyra medaljer på fyra dagar – det är facit när VM i maraton i Ponte de Lima, Portugal summeras. Det gör det till Sveriges bästa VM någonsin, men Melina Anderssons bedrift gör både henne och detta mästerskap historiskt på flera sätt.
 
Under fredagens maraton (23 km) i U23-klassen vann Melina Andersson, Bråvikens Kanotklubb, överlägset och blev därmed första kvinna att både vinna i U23-klassen och en seniorklass på VM någonsin!
 
23-åringen Melina Anderson, från Bråvikens Kanotklubb, var bäst av alla när shorttrack-distansen inledde Maraton-VM i Portugal idag. En mäktig uppvisning som alltså slutade med guld, Sveriges första på 24 år. Grattis, Melina!
 

SKF_logga

Postadress:
Luleå KK - Kanot
Sofia Ersson, Maskinvägen 27
97254 Luleå

Besöksadress:
Kanotvägen 14
97332 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@luleakajakklubb...

Se all info