Utbildning

Luleå Kajakklubb har sedan länge en tradition av att utbilda våra medlemmar. All vår utbildningsverksamhet, såväl den vi bedriver internt i föreningen som när vi skickar iväg medlemmar på utbildning, görs i samarbete med SISU Idrottsutbildarna.

Klicka på länken ovan för att ta del av aktuellt kursutbud, det finns mycket värdefulla utbildningar att ta del av!

För dig som framförallt agerar tränare har Svenska Kanotförbundet en bra utbildningsstruktur att följa för att utvecklas. De olika delarna ser ut enligt följande:

Steg 1

Plattformen - Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning. Arrangeras av SISU Idrottsutbildarna

Lekande Kanot - Den kanotspecifika delen. Arrangeras av SKF runtom i landet.

HLR - arrangeras föreningsinternt

Steg 2

GTU 1 - Fortsättning av Plattformen. Arrangeras av SISU Idrottsutbildarna.

Levande Kanot - Den kanotspecifika delen. Arrangeras av SKF runtom i landet.

Steg 3

Ledande Kanot - Den kanotspecifika delen. Arrangeras av SKF.

Paddelpasset

Paddelpasset är den svenska översättningen av EPP - European Paddle Pass. Ett utbildnings- och kvalitetssäkringssystem med olika färgnivåer för all slags paddling på olika nivåer. Mer om Paddelpasset här.

Är du som ledare, aktiva eller förälder intresserad av att gå någon utbildning, ta kontakt med Dag Johansson, 070-37 25 448, som är utbildningsansvarig i klubben.

SISU Idrottsutbildarna

Klubben har ett väl fungerande samarbete med SISU Idrottsutbildarna i allt som rör utveckling och utbildning av föreningen och våra medlemmar. Titta gärna på filmen för att veta mer om SISU Idrottsutbildarna. Har du funderingar eller roliga förslag kring utveckling och utbildning för klubben så tveka inte att höra av dig direkt till SISU eller till LKK:s styrelse.

Kanotgymnasiet - Riksidrottsgymnasium i Nyköping

I Nyköping ligger Kanotgymnasiet där du har möjlighet att kombinera gymnasiestudier med en elitsatsning. Kika gärna in på deras hemsida för att läsa mer om verksamheten.

NIU Kanot - Nationell Idrottsutbildning med Kanotinriktning på Luleå Gymnasieskola

Med start ht 2015 finns det möjlighet att kombinera gymnasiestudier med en kanotsatsning även i Luleå då landets enda NIU Kanot startar på Luleå Gymnasieskola. NIU passar dig som vill få bra förutsättningar för en idrottssatsning men inte känner för att flytta till Nyköping. Mer information på Luleå Gymnasieskolas hemsida.

Uppdaterad: 06 FEB 2018 22:28 Skribent: Dag Johansson

LuleåKiropraktorteknik