Havskajakträning på onsdagar i sommar

19 MAJ 2021 12:38
Under sommaren 2021 kommer Luleå kajakklubb att köra teknikträning inom havskajak på onsdagar kl 18 - valfri tid. Startdatum 2/6 och slutdatum 1/9. Vi söker en träningsgrupp som vill vara med och bli ett med kajaken!
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2021 12:38

Vi söker en träningsgrupp av både erfarna och oerfarna kanotister som vill vara med och bli ett med kajaken! Vi har cirka 8 platser.
Det enda förkunskapskravet vi har är att du har lämplig kajak, paddel, flytväst och kapell.
Kostnaden är 250 kr i medlemskap och 1100kr i ordinarie träningsavgift på kajakklubben.
Träningarna bedrivs av Viktor Ek, Mikael Blom och Henrik Pernsteiner som parallellt går utbildningen havskajakledare 2 inom Svenska kanotförbundet.
Målet med sommarens träning är att deltagarna på utbildningen ska kunna klara en examination på blå nivå enligt paddelpasset och ledarna ska kunna examinera på blå nivå enligt: https://www.kanot.com/Utbildning/Paddelpasset/paddelpassetniva0-5/niva3bla/Havskajak/. Detta innebär att vi kommer lotsa deltagarna genom gul och grön nivå på paddelpasset och sedan fokusera individuellt på de delar som behöver befästas. Vi kommer under sommaren att ta oss ut på havet i stegrande svårighetsgrad och träna moment som bogsering, rollar, kontring, paddelteknik men framförallt så kör fokus på tekniska moment på kajakklubben där vi ha bäst förutsättningar att träna. Vi kommer också köra momenten i grundläggande räddnings- och säkerhetsteknik enligt: https://www.kanot.com/Utbildning/skfsutbildningar/sakerhetmiljo/. Upplägget kommer vara ganska individuellt och flexibelt och innebär för de flesta en viss mån av egen träning för att komma upp i rätt nivå.
Hör av er om ni är intresserade eller har frågor!
Skribent: Viktor Ek