Gå till innehåll
Luleå Kajakklubb
Luleå Kajakklubb

Bra att veta inför kanotskolan

Fika

Det kan vara bra att deltagarna har med något att fika under dagen, ex. en smörgås eller en frukt. Ta även med en vattenflaska.

Kläder

Ta med minst 1 ombyte!

Underställ är optimalt att paddla i. Vid kallt väder kan det vara skönt med dubbla underställ, en tunnare vindjacka eller en vanlig t-shirt att dra över understället och en tunnare mössa. Är det varmt ute funkar det utmärkt att paddla i ett par badshorts eller liknande. Vi är ute även om det regnar så packa med en regnjacka vid risk för regn.

Våtdräkt funkar att paddla i om den sitter bra men används vanligtvis inte i någon större utsträckning.

Vi rekommenderar att ni märker era kläder!

Det springs och leks även en hel del på land under Kanotskolan, så springskor är bra. Väl i kajaken får skorna vara kvar på bryggan/land.

Flytväst och simkunnighet

Vi har flera flytvästar i olika storlekar så det finns inget behov av att ta med egna. Som säkerhetskrav vill vi att alla deltagare ska kunna simma minst 200 meter.

Vad gör vi under dagarna?

Framförallt så gör vi såklart det vi tycker är allra roligast och är som allra bäst på - paddla! Deltagarna får testa flera olika kanotmodeller; sprintkajaker (både K1, K2 och K4), Polokajaker, Canadensare och kanske även havskajak.

Till en början håller vi oss främst på Björkskatafjärden och utforskar närområdet, en sväng ner genom Lulsundskanalen eller upp mot Porsön. I takt med att deltagarna lär sig allt mer paddlar vi mot Sinksundet eller lyfter över dammen i Lulsundskanalen och tar oss ut till Skurholmsfjärden och kanske en sväng in i hamnen om väder och vind tillåter.

Vi utgår från Svenska Kanotförbundets koncept PaddlePower Länk till annan webbplats..

Samarbete med SISU Idrottsutbildarna

All vår utbildning inom LKK görs i samarbete med idrottens eget studieförbund SISU Idrottsutbildarna Länk till annan webbplats.. Inte minst de utbildningsinslag som en två veckors kanotskola innebär, såklart att lära sig grunderna i paddling med allt vad det innebär men även att lära att ex. samsas i en grupp, ta hand om och respektera varandra, leka tillsammans etc.

Fortsätt paddla med oss efter kanotskolan

Efter kanotskolan är ni varmt välkomna att fortsätta paddla med oss. Vi har barn- och ungdomsträningar hela sommaren med avslutning runt mitten av september. Mer info delas ut under slutet av kanotskolan eller titta i kalendern för kanotskolan.

Publicerad: 2023-04-04

Senast uppdaterad: 2023-04-05

Författare: Dag Johansson

Sponsorer

Besöksadress

Kanotvägen 14

97332 Luleå

Postadress

Maskinvägen 27

97254 Luleå

Kontakta oss

info@luleakajakklubb.se