Gå till innehåll
Luleå Kajakklubb
Luleå Kajakklubb

Vårens träningar för barn och ungdomar

Ungdomsträningarna har rullat på hela vintern och nu inleder vi även barnträningarna inför kommande säsong. Vi börjar med ett par veckorns landträning fram tills isen går på Björskatafjärden och vi kan komma ut på vattnet igen!

"Ungdomsgruppen" (födda ca 2010 och tidigare) har haft träningsverksamhet rullande under hela vintern för dem som inte har haft fullt upp med olika vinteridrotter. I takt med att vinteridrotternas säsong har avslutats har fler nu börjat delta på träningarna som hålls måndagar och onsdagar kl.18.00, med främst Joel och Per som tränare. Fram tills dess att isen går vid klubben sker träningen i värmeverket, där det har varit öppet vatten sedan mitten av april. Troligen byter vi träningsdagar efter lägret i Tavelsjö men fram tills dess att annat meddelas är det måndagar och onsdagar kl.18.00 som gäller.

Premiär för årets barnträningar

Nu är det även dags att dra igång barnträningarna (födda ca 2011 och senare)! Under maj och juni kommer vi att köra träningar på tisdagar och torsdagar med start kl.18.00. Första träningen för de som vill och kan kör vi på torsdag den 4 maj.

Innan isen har gått och vi kan paddla igen så kör vi landträning. Vi samlas på klubben (Kanotvägen 14) kl.18.00 och byter om för träning utomhus (springskor och kläder efter väder). Vi inleder med 30 minuter utomhus (vi springer, kör stafetter, uthållighets- och snabbhetslekar etc.) innan vi avslutar passet inomhus (styrke- och koordinationslekar, stafetter, hinderbana, testar paddelmaskin etc.) i idrottshallen. Färdigtränade vid kl.19.30.

När vi kan börja paddla igen kör vi samma upplägg, d.v.s. samling på klubben kl.18.00, ombyte, uppvärmning på land följt av paddling på vattnet och sedan avslutning inomhus. Färdigtränade vid kl.19.45.

Måndags- och tisdagsträningarna passar även ungdomsgruppen som mer än gärna får hänga med.

För helt nya barn och ungdomar som vill testa paddla inleder vi träningsverksamheten med Kanotskolan de två första veckorna av sommarlovet. Därefter kommer vi att ha två träningar i veckan fram till mitten av september.

Publicerad: 2023-05-02

Senast uppdaterad: 2023-05-02

Författare: Dag Johansson

Sponsorer

Besöksadress

Kanotvägen 14

97332 Luleå

Postadress

Maskinvägen 27

97254 Luleå

Kontakta oss

info@luleakajakklubb.se