Gå till innehåll
Luleå Kajakklubb
Luleå Kajakklubb

Kanotskolan 2024 - tack för engagemanget!

Årets kanotskola är till ända. Luleå Kajakklubb och Luleå Kanotpoloförening Isbrytarna tackar för lånet för 100 helt fantastiska barn och ungdomar. Tillsammans har vi fyllt vattnet med nya och nygamla paddlare. Alla har gjort det mycket bra, ledarna är imponerade över inställningen, kamratskapen och sättet alla har tagit sig an de olika dagarnas aktiviteter.

Under veckan har alla deltagare fått paddla K1, K2 och K4 (grenen sprint Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.), Kanotpolo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Canadensare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och SUP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. De har fått träna på att välta, styra, backa, paddla fort, långsamt och allt annat som är bra att träna på när den rätt svåra konsten att paddla ska bemästras.

De 100 deltagarna har fördelat sig på 50/50 tjejer/killar, i åldrarna 8-15 år från olika delar av främst Luleå men även någon utanför kommungränsen. En fin gemenskap både inom och mellan grupperna, något vi värdesätter högt.

Fortsätt paddla med oss

Vill ni fortsätta att paddla med oss finns det gott om möjligheter resten av säsongen. Både Luleå Kajakklubb och Luleå Kanotpoloförening Isbrytarna har fortsättningsträningar som startar nu efter kanotskolan. Med Luleå KK ligger tyngdpunkten på sprint men ibland sticker vi även ut med canadensare eller någon annan paddelbar farkost och Isbrytarna har fokus på kanotpolo (såklart).

Båda föreningarna utgår från lokalerna där vi har haft Kanotskolan. På måndagar har vi träning med både LKK och Isbrytarna. Det går såklart utmärkt att välja vilken typ av paddling man är sugen på och delta på båda föreningarnas träning. LKKs utomhussäsong pågår fram till mitten av september. För Isbrytarnas del går de in i Gammelstads Badhus under hösten och vintern.

Träningstider, Luleå Kajakklubb

  • Måndagar, samling kl.18.00 (efter träningen får man gärna stanna och fika på klubben, ca 19.30)
  • Torsdagar, samling kl.18.00

Mer info om vår träningsverksamhet finns här.

Träningstider, Luleå Kanotpoloförening Isbrytarna

  • Måndagar, samling kl.17.00

Snygg besättningspaddling, håll takten!

Kanotskolan erbjuder massa olika typer av paddling, här kanotpolo

Tack ICA Maxi för godispåsar och tårtingredienser, mycket uppskattade inlslag under avslutningsdagen!

Lulsundsstranden, klassisk landstignings- och lekplats samt perfekt sammanhang för att träna på balansövningar och att prova välta och ta sig upp.

Publicerad: 2024-06-20

Senast uppdaterad: 2024-06-20

Författare: Dag Johansson

Sponsorer

Besöksadress

Kanotvägen 14

97332 Luleå

Postadress

Maskinvägen 27

97254 Luleå

Kontakta oss

info@luleakajakklubb.se