Äntligen - dags för Jubileumsloppet!

18 AUG 2021 12:00
Äntligen är det dags! Vi blir ca 50 kanotister som ska ta oss an morgondagens paddling, antigen via det långa loppet (ca 8 km) eller den kortare varianten (ca 4 km). Här följer lite information om hur vi går tillväga.
  • Skapad: 18 AUG 2021 12:00

Samling för de som kör långa loppet: Luleå Kajakklubb, kl.16.30

• information
  • packning av kajaker på släp
  • avfärd till starten
  • start beräknad till 18.00
  • loppet beräknas ta ca 45-80 min

Samling för de som kör korta loppet: Luleå Kajakklubb, kl.17.00

• information
  • ta fram kajaker och ställa in
  • start beräknad till 18.00.
  • loppet beräknas ta ca 30-45 min

Funktionärer

Vi har flera som har anmält sig som funktionärer, jättebra! Ni har portionerats ut på olika roller och får information om vilka uppgifter ni har under informationssamlingarna imorgon. Fortfarande finns det behov av fler som hjälper till. Det löser vi i samband med informationssamlingarna imorgon då många föräldrar kommer att vara på plats. Vi behöver t.ex. två föräldrar som hjälper till vid lyftet vid dammen i Lulsundskanalen, två föräldrar som kör klubbens båt samt några till som finns på plats vid målgången och hjälper till med att lyfta upp kajaker på släpet, dela ut fika och vara allmänt behjälpliga och peppande.

Upplägg

Vi kommer att gå igenom allt i detalj på informationen vid samlingarna imorgon.

Starten går samtidigt både för långa och korta loppet. För de som kör det långa loppet fraktas kajakerna med klubbens släp medan var och en av deltagarna ansvarar för att ta sig till starten. Parkering av bilar sker vid parkeringsplatsen för Gammelstadsvikens naturreservat. Efter loppet skjutsar vi ut dem som behöver hämta sina bilar. Starten för det korta loppet sker utanför bryggorna vid Luleå Kajakklubb.

Kanotisterna paddlar sedan sträckan från deras respektive startplats och går i mål nedanför Kuststad i Södra hamn, målet kommer att vara tydligt uppmärkt. Väl i mål går de upp vid ett par lämpliga bryggor som ligger i vattnet ungefär mitt emot Willys. Vid målgång finns det folk på plats som tar emot, hjälper till att bära upp kajaken och remma fast den på klubbens släpvagnar. Vid målgång får alla deltagare möjlighet att byta om (utomhus) och får en festis och bulle. Vid allergier ber vi er att ta med något lämpligt som passar. När alla gått i mål på respektive lopp har vi en gemensam avslutning och säkerställer att nog många åker tillbaka till klubben för att hjälpa till att lasta in kajakerna.

Kläder efter väder och ordentligt ombyte

Högsommarvärmens dagar är förbi. För att inte frysa under paddlingen rekommenderas långa tights/underställ eller långa vindbyxor på underkroppen. På överkroppen funkar ett långärmat underställ bäst, med en tunnare vindjacka eller t-shirt över, t-shirt under tunn vindjacka funkar också bra. Undvik jeans och bylsiga bomullströjor. Efter loppet ansvarar var och en för att man har med sig ordentligt med ombyte för att kunna byta om till torra och varma kläder.

Säkerhet

Från båda startplatserna kommer det att starta medpaddlare som har koll på alla kanotister längsmed banan. Vi kommer även att ha klubbens båt som puttrar längs den korta banan.
Vi uppmanar alla att ta ansvar för att undvika trängsel, sörja för en god handhygien samt upprepar mantrat om att stanna hemma vid förkylningssymtom.

Funderingar

Johan Wenngren, 0705-32 32 58