Trygg Idrott

Gemenskap

Är det ett ord som alltid återkommer, och alltid ska återkomma, i Luleå Kajakklubbs verksamhet är det GEMENSKAP. Vi är varandras vänner, ledare, medtävlare, träningskompisar, stöd, utveckling, miljö...listan kan göras lång.

Gemenskapen i klubben är för alla, vilket också medför ett ansvar för alla. Ett ansvar att ha förståelse för varandras olikheter, att tänka på att säga hej, ge stöd och pepp och på riktigt tänka till hur just jag bidrar till, och agerar för, vår gemenskap.

Begränsat registerutdrag

En av flera delar för att skapa en trygg verksamhet i alla idrottsföreningar i Sverige är kravet på att alla ledare över 15 år visa upp ett begränsat registerutdrag för att få ha rollen barn- och ungdomstränare/ledare. Det gäller givetvis även i klubben. Ett utdrag ska visas upp när du får ett ledaruppdrag för första gången, därefter ska det ske med "viss regelbundenhet" enligt riktlinjerna vilket i klubben är översatt till en gång årligen.

Du som ledare över 15 år beställer ditt utdrag här

Mer om begränsat registerutdrag finns att läsa på RFs sida här.

Uppdaterad: 08 APR 2022 00:12 Skribent: Dag Johansson