Gå till innehåll
Luleå Kajakklubb
Luleå Kajakklubb

Utbildning och kurser


Lär dig paddla med oss! Vi erbjuder årligen kajakkurser riktade framförallt till vuxna. Fokus ligger på grunderna i paddling i kajak, havskajak och kanadensare med teknik och säkerhet som centrala delar.

Vi utgår från Luleå Kajakklubb. Kurserna avslutas ofta med en kortare tur, antigen en sväng ut i skärgården eller på innerfjärdarna.

Samtliga priser är inklusive hyra av den utrustning ni behöver för att paddla. Drop-in paddlingen betalas lättast med swish på plats och för er som går längre kurser ingår detta års medlemsskap i kursavgiften. Detta medför att ni kan hyra kajaker rabatterat under året och prova andra kanoter m.m. Tar du med egen kajak får du 300 kr rabatt på kurser i paddelpasset.

Kajakpaddling är godkänt som friskvård enligt skatteverket och därför kan kursavgiften (exkl medlemsavgiften på 250 kr) tas på friskvårdsbidraget från jobbet om ni har det.

Paddelpasset är den svenska översättningen av EPP - European Paddle Pass. Ett utbildnings- och kvalitetssäkringssystem med olika färgnivåer för all slags paddling på olika nivåer. Mer om Paddelpasset här Länk till annan webbplats..

Utbildningar i havskajak och kanadensare 2023

Under 2023 planerar Luleå kajakklubb att genomföra följande utbildningar i havskajak. Du anmäler dig via vårt system för onlinebokning.

Utöver aktuella datum kan det finnas möjlighet att genomföra utbildningar i havskajak och kanadensare på uppdrag för grupper om ca 8-12 personer. Hör av dig till vår mail info@luleakajakklubb.se om du skulle vara intresserad av detta så ser vi om vi kan lösa det.

Havskajak GUL (nivå 1)

Datum: lördag 10 juni

10 platser

Kursen är en heldag (8 timmar) och riktar sig till dig som är nybörjare. Vi håller till på lugnt vattnen intill Luleå Kajakklubb. Du behöver inga förkunskaper för att följa med men det är bra om du provat på att paddla kajak åtminstone någon gång tidigare. Målet är att du efter kursen ska ha tillräckliga kunskaper för att på egen hand kunna hyra en kajak och göra dagsutflykter på lugna vatten.

För beskrivning av de moment som ingår se kanotförbundets hemsida:

https://kanot.com/utbildning/paddelpasset/gul---niva-1 Länk till annan webbplats.

Efter genomförd kurs (med godkänt resultat) kan du om du vill och mot en avgift beställa ett GULT paddelpass via oss.

Pris: 1.300 kronor (1.000 kronor om du har egen kajak). I priset ingår medlemskap i LKK för 2023.

Klicka här och boka kursen i vår onlinebokning Länk till annan webbplats.

Havskajak GRÖN (nivå 2)

Datum: lördag-söndag 17-18 juni 2023

10 platser

Kursen är två heldagar (2x8 timmar) och riktar sig till dig som provat på paddling ett tag och vill utveckla din paddlingsteknik i havskajaken. Antingen för att kunna genomföra längre turer eller för att ta grönt paddelpass för havskajak. Målet med kursen är att lära sig grunderna i de moment som ingår i paddelpasset nivå grön.

För beskrivning av dessa moment se kanotförbundets hemsida: https://kanot.com/utbildning/paddelpasset/gron---niva-2/kajak-gron Länk till annan webbplats.

Examination för grönt paddelpass genomförs inte på denna kurs utan vid separat tillfälle. De allra flesta brukar behöva öva momenten efter denna kurs en tid innan man är mogen för en examination.

Pris: 2.500 kronor (2.000 kronor om du har egen kajak). I priset ingår medlemskap i LKK för 2023.

Klicka här och boka kursen i vår onlinebokning Länk till annan webbplats.

Examination GRÖNT paddelpass HAVSKAJAK

Datum: söndag 11 juni 2023

8 platser

Examination av de moment och kunskapskrav som ingår på den gröna nivån för havskajak. Riktar sig till dig som gick kursen havskajak grön förra säsongen och nu har hunnit få lite rutin och känner dig mogen för att examinera dina kunskaper. Alternativt till dig som skaffat dig motsvarande kunskaper på annat håll och vill examinera dig.

Se följande länk:

https://kanot.com/utbildning/paddelpasset/gron---niva-2/kajak-gron Länk till annan webbplats.

I priset ingår utfärdande av europeiskt paddelpass på grön nivå för havskajak. Förutsatt att du klarar examinationen.

Pris: 700 kronor (500 kronor om du har egen kajak).

Klicka här och boka examinationen i vår onlinebokning Länk till annan webbplats.

Kanadensare GUL (nivå 1)

Datum: Måndag 19 och onsdag 21 juni kvällstid

10 platser

Kursen är uppdelad på två kvällar (18.00-21.30) och riktar sig till dig som är nybörjare. Vi håller till på lugnt vatten intill Luleå Kajakklubb. Du behöver inga förkunskaper för att följa med. Målet är att du efter kursen ska ha tillräckliga kunskaper för att på egen hand kunna göra dagsutflykter på lugna vatten.

För beskrivning av de moment som ingår se Svenska kanotförbundets hemsida:

https://kanot.com/utbildning/paddelpasset/gul---niva-1Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Efter genomförd kurs (med godkänt resultat) kan du om du vill och mot en avgift beställa ett gult paddelpass via oss.

Pris: 1.300 kronor (1.000 kronor om du har egen kanadensare).

Klicka här och boka kursen i vår onlinebokning Länk till annan webbplats.


GSRT - Grundläggande Säkerhet & Räddningsteknik

Datum: lördag 1 juli 2023

12 platser

En heldagsutbildning (8 timmar) för dig som är verksam på eller kring vattnet. Exempelvis lärare eller ledare eller den som vill ha en hög nivå av säkerhet i sin paddling. Utbildningen är generell för alla typer av kanoter vilket innebär att vi kommer att använda både kanadensare och kajaker. Utbildningen erbjuder både praktisk träning av räddningar på vattnet och teoretiska kunskaper som hur du skriver en säkerhetsplan och gör en riskanalys inför en aktivitet. Det är en utbildning med högt tempo och mycket innehåll. Efter kursen förväntas du ha en bättre förståelse för säker paddling, hur vi förebygger incidenter och hur vi åtgärdar dem om de skulle hända.

Se följande länk för mer information:

https://kanot.com/sakerhet--miljo/saker-paddling/utbildningar/gsrt---grundlaggande-sakerhet-och-raddningsteknik Länk till annan webbplats.

Pris: 1.850 kronor. I priset ingår medlemskap i LKK för 2023.

Klicka här och boka kursen i vår onlinebokning Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-08-16

Senast uppdaterad: 2023-05-24

Författare: Thomas (Efternamn saknas)

Sponsorer

Besöksadress

Kanotvägen 14

97332 Luleå

Postadress

Maskinvägen 27

97254 Luleå

Kontakta oss

info@luleakajakklubb.se